ClickCease

Wat is een Multi-Frequentie Metaaldetector?

Wat is een Multi-Frequentie Metaaldetector?

Wat is een Multi-Frequentie Metaaldetector?

Multi-frequentie metaaldetectoren vallen onder een subcategorie van VLF (Very Low Frequency) metaaldetectoren. Over het algemeen staan VLF-metaaldetectoren bekend om hun vermogen om onderscheid te maken tussen verschillende soorten metalen objecten. Ze kunnen identificeren hoe geleidend een stuk metaal is, in tegenstelling tot Pulse Induction (PI) metaaldetectoren. Dit maakt VLF-metaaldetectoren ideaal inzetbaar voor gebieden met veel metalen in de bodem en waar gebruikers selectief willen zijn over welke objecten ze opgraven en welke targets ze willen discrimineren.

Tot voor kort waren metaaldetectoren met een enkele frequentie (VLF) de norm. Zo werkt bijvoorbeeld de GO-FIND 11 op 8 kHz, een algemene frequentie, terwijl de GPX 6000 werkt op 1.225 kHz, specifiek ontwikkeld voor het zoeken naar goudnuggets.

Inmiddels zijn er echter Multi-Frequentie metaaldetectoren, zoals de Minelab VANQUISH, Minelab EQUINOX-serie en de recent aangekondigde Minelab MANTICORE. Deze detectoren maken gebruik van MULTI-IQ of zelfs MULTI-IQ+ om de prestaties te verbeteren.

De eerder genoemde VANQUISH, EQUINOX en MANTICORE hebben een reeks frequenties tot hun beschikking, variërend van een zeer lage 4 kHz tot een zeer hoge 40 kHz. Hierdoor kunnen ze een breder scala aan metaallegeringen detecteren, zelfs op grotere diepten.

Wat zijn de voordelen van Multi-IQ Metaaldetectoren?

  1. Zoutprestaties: Multi-IQ metaaldetectoren presteren over het algemeen beter in nat zout zand of wanneer ze volledig ondergedompeld zijn in zeewater. Ze verliezen niet veel diepte of gevoeligheid, in tegenstelling tot enkelvoudige frequentie detectoren. Dit maakt ze ideaal voor het detecteren van diep goud en munten, zelfs onder water.
  2. Verbeterde Target-ID: Simultane multi-IQ detectoren hebben een voordeel bij het identificeren van diepere doelen, waardoor de VDI (Visual Display Indicator) betrouwbaarder en nauwkeuriger is, zelfs voor dieper gelegen objecten zoals munten.
  3. Verscheidenheid aan doeltypes en modi: Multi-IQ detectoren kunnen effectief verschillende soorten metalen objecten detecteren. Ze bieden ook verschillende zoekmodi zoals "strand", "park" en "goudvelden", geoptimaliseerd voor verschillende omgevingen.
  4. EMI-beheer: Multi-frequentie detectoren van Minelab, zijn voorzien van een ontstoringsfunctie om elektromagnetische interferentie te verminderen, waardoor ze beter presteren in omgevingen met veel elektrische storingen.

Is het moeilijk om een Multi-Frequentie metaaldetector te gebruiken?

Niet echt. Multi-frequentie detectoren zijn niet moeilijker te gebruiken dan detectoren met een enkele frequentie. In feite zijn ze vaak gemakkelijker omdat ze minder instellingswijzigingen vereisen. De Multi-IQ technologie maakt ze veelzijdig inzetbaar in verschillende omgevingen. Wil je hier meer over weten? We verwelkomen je graag in de winkel